מאבק לעצמאות

ראשית העשור השני
שנת 44 ראשית העשור השני מתאפיין במאבק רצוף ועקשני עם שכנינו הערבים על הקרקע והמים, שמשתלב במאמץ הישוב היהודי כולו להרחבת ההתישבות והבעלות על ארץ ישראל. הגיוס של חברינו לפלמ"ח ולצבא הבריטי ממשיך ולמרות הקשיים ממשיכים להכות שורש קולטים את ראשוני הפליטים מאירופה ומחליטים על הקמת המוסד החינוכי למען בנינו שילמדו ביחד עם ילדי הגולה שמתחילים להגיע בעקבות השואה
היסודות למועדון לחבר
בשנים הבאות 46-48 נמשכת במרץ הבניה לילדים ולחברים וגם בענפי החקלאות-רפת חדשה נוספת ועמה מבני משק שונים . היסודות למועדון לחבר מונחים ויעברו עוד שנים מספר עד שהבניה (בהתנדבות, אחרי שעות העבודה) תסתיים ואפשר יהיה לעבור מהצריף אל המבנה המפואר (אז) שמשמש אותנו עד היום. מלחמת השחרור מסתיימת ומדינת ישראל שרק נולדה יוצאת לדרך.
העשור השני מסתיים
49-53 שוב עובר גל גדול של התרחבות וצמיחה. המוסד החינוכי ע"ש ת.ג. מסריק בחקלאות המקומית חהכרם והמטע נוספים למערך ענפי החקלאות ושאר הענפים מתרחבים ומעמיקים. בריכת השחיה נפתחת ומכניסה גם אותנו לרשימת הקיבוצים "העשירים" שיש להם גם מועדון וגם בריכה (מתי רק נבנה חדר אוכל חדש?) העשור השני מסתיים והעתיד נראה מבטיח יש כבר למעלה מ - 280 חברים וחברות וכמאה וחמישים ילדים שנולדו במקום הזה.
הדור השני בקיבוץ
ראשית הדור השני בקיבוץ. קבוצת "עופר" מסיימת את המוסד והחבר'ה מתקבלים בחג מרשים כחברים בקיבוץ. ביחד עם חברי "הגושרים" ו"שלהבת" מוקמת החטיבה הצעירה ומתחיל עידן שונה לגמרי. הקבוצות הבאות "אלומה" ו"שחף" מצטרפות גם הן בשנים הבאות, והגוף המשמעותי הזה משנה לתמיד את מושגי הייסוד המקומיים. עולים חדשים מפולין מגיעים בקבוצה גדולה ולכבודם מוקם השיכון הפולני . כפר-מסריק מרגיש עצמו חזק מספיק כדי לסייע לקיבוצים צעירים וחלשים יותר. חברים יוצאים לפלוגות מקובצות ומאוחר יותר הופך המהלך לאימוץ של ממש.
חצי יובל
1958 היא שנת חצי יובל לייסוד הקיבוץ והשיחה מחליטה לציין את האירוע באופן מכובד ומרשים שרשרת השיכונים לחבר מתארכת וכבר ניגשים לבנות את שיכון ה'. אפשר כבר להרגיש שהמקום הזה הולך להיות שלנו לתמיד. הדיונים הקשים על השילומים מגרמניה וההחלטות הנוקשות שהתקבלו בעקבותיהן ,לא הצליחו להעיב על ההתרגשות הגדולה שהציפה את הקיבוץ שלנו עם סיום ההכנות לחג (חצי) היובל . תערוכה גדולה והצגה של הלהקה המקומית וגם ספר גדול ומקיף היו השיאים למאמץ המשותף של כל חברי הקיבוץ והילדים שהרימו חג יובל אדיר שעוד שנים רבות ידובר בו ובמבצעיו.
1994-1996
1946-1949
1949-1953
1954
1958

26 שנות חייו הראשונות של כפר-מסריק היו לעובדה מוגמרת עם ציפייה להמשך מרשים לא פחות.

כתב: אברהם אילת

התחברות אל האתר
דילוג לתוכן